Η Σλοβακία υποδέχεται στη «City Arena Trnava» την Ολλανδία την Πέμπτη (31/5, 21:45) σε μία άκρως δυνατή φιλική αναμέτρηση, την οποία προσφέρει προς στοιχηματισμό με μεγάλη γκάμα επιλογών η Betrebels.
Παρά το γεγονός πως τερμάτισε στην 2η θέση του ομίλου της, ήταν η άτυχη ομάδα των προκριματικών, αφού είχε την μικρότερη βαθμολογική συγκομιδή από τις υπόλοιπες οχτώ και τελικά έμεινε εκτός των μπαράζ για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018. Πλέον στρέφει την προσοχή της στο Nations League τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και στα παιχνίδια με Ουκρανία και Τσεχία, με τον Γιαν Κόζακ να παραμένει στην τεχνική ηγεσία, συμπληρώνοντας σχεδόν πέντε χρόνια στον πάγκο της ομάδας. Σε φιλικό επίπεδο, αφού ηττήθηκε με σκορ 2-1 από την Ουκρανία, κέρδισε 1-0 τη Νορβηγία, ενώ τον περασμένο Μάρτιο κατέκτησε το Κινγκς Καπ στην Ταϊλάνδη, κερδίζοντας τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (2-1) στον ημιτελικό και την Ταϊλάνδη (3-2) στον τελικό.

Άλλη μια παταγώδης αποτυχία για τους «οράνιε» που δεν κατάφεραν να προκριθούν στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. Έμειναν στην 3η θέση στον όμιλο τους, πίσω από τη Γαλλία και τη Σουηδία, ισοβαθμώντας με την τελευταία αλλά έχοντας χειρότερη διαφορά τερμάτων. Έτσι δεν κατόρθωσαν να πάνε ούτε στα μπαράζ, χάνοντας άλλη μια σπουδαία διοργάνωση. Όπως ήταν λογικό η ομοσπονδία έλυσε τη συνεργασία της με τον Ντικ Άντβοκαατ και την ομάδα ανέλαβε τον περασμένο Φεβρουάριο ο Ρόναλντ Κούμαν. Στα παιχνίδια του Nations League σε λίγους μήνες θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία και τη Γερμανία. Στα δύο φιλικά ματς που έδωσε με τον Κούμαν στον πάγκο, αρχικά ηττήθηκε 1-0 από την Αγγλία, αλλά πέτυχε μια εντυπωσιακή νίκη επί της Πορτογαλίας με σκορ 3-0 στη συνέχεια.
*** Ισχύει μόνο για τα εγγεγραμμένα μέλη της Betrebels.