Θεωρία στοιχήματος για το τένις

Το τένις είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σπορ παγκοσμίως! Και από τα πλέον διαδεδομένα σε στοιχηματικό επίπεδο. Τώρα πλέον όλες οι εταιρίες στοιχήματος, διαθέτουν ευρεία γκάμα στοιχημάτων pre-match και live. Χρόνο με το χρόνο, όλο και περισσότεροι παίκτες επιλέγουν να ποντάρουν σε διάφορα στοιχήματα.

Δεν είναι λίγοι οι φανατικοί οπαδοί αυτού του σπορ. Οι οποίοι πληρώνουν πανάκριβα εισιτήρια, προκειμένου να παρακολουθήσουν εκ του σύνεγγυς τις σπουδαίες αναμετρήσεις μεγάλων τουρνουά.

Παράλληλα, τα τελευταία 10-15 χρόνια, οι τηλεοπτικές μεταδόσεις έχουν κάνει το τένις πιο «φιλικό» προς τον μέσο τηλεθεατή. Κάτι που σημαίνει ότι αρκετοί θα αφιερώσουν 1-2 ώρες απ’ τη ζωή του για να παρακολουθήσει έναν μεγάλο αγώνα. Όπως για παράδειγμα μεταξύ Τζόκοβιτς και Ναδάλ. Φυσικά, ένα τέτοιο αθλητικό γεγονός, δε θα μπορούσε να λείπει από τα στοιχηματικά δρώμενα.

Στοίχημα τένις

Όπως σε κάθε άθλημα το οποίο προσεγγίζουμε στοιχηματικά, έτσι και στο τένις, οφείλουμε να είμαστε ενημερωμένοι για τα πάντα. Και, ασφαλώς, να προσπαθήσουμε να μυηθούμε στους κανόνες του παιχνιδιού. Άλλωστε, μιλάμε για τα λεφτά μας. Παρακάτω θα σας παραθέσουμε μια σειρά από παραμέτρους. Θα πρέπει να τις λάβετε υπόψιν πριν αποφασίσετε να ποντάρετε.

Φόρμα

Ίσως το βασικότερο ζήτημα, που βρίσκει εφαρμογή σε όλα τα αθλήματα, είναι η φόρμα των παικτών. Οφείλουμε να τσεκάρουμε τα αποτελέσματα των προηγούμενων αγώνων τους. Ποιους κέρδισε, από ποιους έχασε και ποια είναι η γενικότερη φόρμα ενός παίκτη μέσα στη χρονιά.

Ο ρόλος της κόπωσης

Ακόμη ένας σημαντικός παράγοντας είναι η κούραση. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι τενίστες ταξιδεύουν αρκετά συχνά, από χώρα σε χώρα και από πόλη σε πόλη, συνήθως αυτά τα ταξίδια διαρκούν αρκετές ώρες. Όταν, μάλιστα, ένας τενίστας καλείται να κάνει 2-3 ταξίδια μέσα σε διάστημα 10 ημερών και παίζει κατά μέσο όρο 4-5 αγώνες σε κάθε διοργάνωση, τότε είναι προφανές ότι κάποια στιγμή θα αρχίσει να βγάζει κούραση μέσα στο court.

Σημαντικός παράγοντας είναι επίσης η τοποθεσία όπου διοργανώνεται το εκάστοτε τουρνουά. Έχει αποδειχτεί ότι οι τενίστες που κατάγονται απ’ τη χώρα διεξαγωγής ενός τουρνουά συνηθίζεται να σημειώνουν καλύτερες πορείες έναντι των υπολοίπων συμμετεχόντων. Συνεπώς, δεν είναι σοφή επιλογή να κοντράρετε γηγενείς τενίστες σε τουρνουά της χώρας τους.

Προϊστορία

Όπως σε κάθε σπορ, έτσι και στο τένις, η προϊστορία ανάμεσα σε δύο πλευρές (στην προκειμένη περίπτωση, δύο αθλητές) είναι πολύ σημαντική. Θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν και στα προγνωστικά στοιχήματος.

Για παράδειγμα, όταν ένας τενίστας έρχεται από τέσσερις διαδοχικές ήττες από έναν συγκεκριμένο αντίπαλο, είναι σίγουρο ότι έχει αναπτύξει κάποιο είδους ψυχολογικό μειονέκτημα. Το κοινώς λεγόμενο «κόμπλεξ». Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι πολύ πιθανό να προκύψει ακόμη μια ήττα στο μεταξύ τους παιχνίδι, παρά να μειωθεί η διαφορά.

Τραυματισμοί

Όπως σ’ όλα τα ατομικά σπορ, έτσι και στο τένις, ένας πιθανός τραυματισμός δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος. Το αντίθετο, μάλιστα, αφού δεν αποκλείεται να αποτελέσει αιτία ματαίωσης μιας αναμέτρησης. Ενώ είναι προφανές ότι θα επηρεάσει την εξέλιξη της αν τελικά ο τραυματίας αθλητής αποφασίσει να «σφίξει τα δόντια».

Πρόκειται για έναν αστάθμητο παράγοντα, τον οποίο είναι αδύνατο να λάβει κανείς υπόψιν του πριν αποφασίσει να ποντάρει σ’ ένα αθλητικό γεγονός. Δεν είναι κακή ιδέα να κοντράρετε ένα φαβορί που έρχεται από τραυματισμό. Αφού είναι σχεδόν βέβαιο ότι δε θα παρουσιαστεί έτοιμο να ανταποκριθεί στο 100%. Σε περίπτωση που κάποιος παρ’ όλα αυτά θέλει να πάρει τέτοιου είδους ρίσκο, μπορεί ιδανικά να επιλέξει έναν book που επιστρέφει ακέραιο το ποντάρισμα στοιχηματισμού σε περίπτωση αποχώρησης κάποιου τενίστα.

Επιφάνεια διεξαγωγής

Κομμάτι της μελέτης πριν το ποντάρισμα πρέπει να αφιερώνεται στην ιδιοσυγκρασία και τα χαρακτηριστικά του κάθε τενίστα. Για παράδειγμα, όλοι γνωρίζουν ότι ο Ναδάλ είναι ο κορυφαίος παίκτης στο χώμα, ενώ τα τελευταία χρόνια ο Τζόκοβιτς δείχνει ότι ανταποκρίνεται εξαιρετικά στις hardcourt επιφάνειες. Ο κάθε τενίστας έχει τα χαρακτηριστικά του, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε όλες τις υπόλοιπες επιφάνειες.

Τα τελευταία νέα

Τέλος, ένας ακόμη παράγοντας στο πάμε στοίχημα που πάντα οφείλουμε να τσεκάρουμε είναι η ειδησεογραφία. Μας ενδιαφέρει αν κάποιος τενίστας πρόσφατα απέλυσε τον προπονητή του, αν άργησε να φτάσει στη διοργάνωση ή αν αγωνίζεται στα προκριματικά ενός πιθανότατα σημαντικότερου τουρνουά τις επόμενες ημέρες. Τέτοιου είδους πληροφορίες μπορούν να αποδειχτούν χρήσιμες πριν ποντάρετε.

Τένις αγορές

Ασφαλώς, στο τένις μπορείτε να ποντάρετε Pre Game και Live σε πολλές στοιχηματικές αγορές.

Όπως στον νικητή του αγώνα, break στο game του αντιπάλου, Οver/Under στα games, Οver/Under 2.5 set ή 3.5 set και ακριβές σκορ στα σετ ή ακριβές σκορ στο ματς.