Θεωρία στοιχήματος για το Moto GP

Ένα από τα πιο δημοφιλή μηχανοκίνητα αθλήματα είναι το MotoGP. Μπορεί να μην είναι όσο γνωστό η Formula 1. Ωστόσο, δεν παύει να έχει εκατομμύρια πιστούς οπαδούς σε όλο το κόσμο. Οι οποίοι δαπανούν μεγάλα χρηματικά ποσά για να ζήσουν από κοντά ένα Grand Prix. Ενώ ακόμη περισσότεροι είναι αυτοί που παρακολουθούν τους αγώνες τηλεοπτικά.

Φυσικά, ένα τέτοιο σπορ δε θα μπορούσε να λείπει από το μενού στις στοιχηματικές εταιρίες.

Πρόκειται αναμφίβολα για το κορυφαίο άθλημα μοτοσυκλέτας παγκοσμίως, το οποίο προσφέρει δυνατές συγκινήσεις. Λόγω των χαρακτηριστικών του, οι εναλλαγές κατά τη διάρκεια των αγώνων, οι προσπεράσεις και οι ανατροπές είναι συχνά φαινόμενα. Στοιχεία που ανεβάζουν την αδρεναλίνη, το καθιστούν απρόβλεπτο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

Το πρωτάθλημα αποτελείται από 18 αγώνες (γκραν πρι), οι οποίοι διεξάγονται σε διάφορα μέρη του πλανήτη. Ο οδηγός που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους αναδεικνύεται πρωταθλητής. Ενώ οι άλλοι δύο τίτλοι που υπάρχουν είναι για την κορυφαία ομάδα (επίσης μέσω πόντων) και της κορυφαίας κατασκευαστικής εταιρίας.

Πάμε στοίχημα 

Το πιο δημοφιλές μακροχρόνιο στοίχημα είναι αυτό του Παγκόσμιου Πρωταθλητή. Το οποίο και «ανοίγει» μερικές εβδομάδες πριν το πρώτο γκραν πρι. Πριν καταλήξουμε στις επιλογές μας, οφείλουμε να έχουμε σαφή γνώση του τι έγινε την προηγούμενη σεζόν. Ποιος ήταν πρωταθλητής, ποιοι οδηγοί ήταν στην πεντάδα, ποιος είχε τις περισσότερες νίκες, σε ποια ομάδα ανήκουν οι οδηγοί.

Συνεπώς, θα πρέπει να παρακολουθήσουμε το ρεπορτάζ κατά την περίοδο της αποχής απ’ τη δράση. Αλλά και τις χειμερινές δοκιμές, προκειμένου να μην ποντάρουμε στα… τυφλά. Όπως είναι λογικό, ο πρωταθλητής είναι σχεδόν πάντα το φαβορί για τον τίτλο και την επόμενη σεζόν.

Εξίσου δημοφιλής επιλογή για τους παίκτες στοιχήματος στο Moto GP είναι ο νικητής του εκάστοτε αγώνα. Εδώ οι αποδόσεις ξεκινούν να προσφέρονται περίπου δύο με τρεις ημέρες πριν τον αγώνα, όμως θα πρέπει να είστε προσεκτικοί. Κριτήριο της επιλογής σας θα πρέπει να είναι οι ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής και οι κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου.

Ανάλογα με τους χρόνους του κάθε οδηγού, θα είστε να θέση να συμπεράνετε την κατάσταση τους και να εκτιμήσετε τον νικητή με περισσότερες πιθανότητες επαλήθευσης. Άλλωστε, είναι σύνηθες φαινόμενο ο οδηγός που κέρδισε την pole position (ξεκινά πρώτος τον αγώνα) να καταλήγει νικητής του αγώνα. Μπορείτε να ποντάρετε και στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου, όπως επίσης και στο ποιος θα βρεθεί στο πόντιουμ (οι τρεις πρώτοι του αγώνα).

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν ο οδηγός που επιλέξετε τα καταφέρει σε αγωνιστικό επίπεδο, οποιαδήποτε ακόλουθη τιμωρία μεταβάλλει την κατάταξη, δεν επηρεάζει το στοίχημά σας.