Τοξικές συνήθειες στο στοίχημα που οδηγούν στον εθισμό

τυχερα παιχνίδια

Ο κάθε παίκτης του στοιχήματος χρησιμοποιεί τους δικούς του τρόπους και συγκεκριμένες μεθόδους, προκειμένου να βγει νικητής. Ωστόσο, υπάρχει μεγάλο ποσοστό παικτών που χρησιμοποιούν λανθασμένες μεθόδους, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν εθισμό στο στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια και οι οποίες δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραβλέπονται, καθώς μπορεί να έχουν καταστροφικές συνέπειες. Έπειτα από έρευνα που διεξήχθη με συμμετοχή εκατοντάδων παικτών του στοιχήματος, σας παρουσιάζουμε πέντε συνήθειες, από τις οποίες πρέπει να απαλλαγείτε άμεσα και δεν πρέπει να αμελήσετε, στην περίπτωση που τις ακολουθείτε.

1.Ασταμάτητο στοίχημα

Αν το πρώτο πράγμα που κάνετε όταν ξυπνάτε είναι να αναζητάτε αγώνες που είναι live εκείνη τη στιγμή, προκειμένου να στοιχηματίσετε, αυτή είναι μια επικίνδυνη συνήθεια, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε εθισμό. Είτε κερδίσετε, είτε χάσετε γνωρίζετε ότι μέσα στη μέρα υπάρχουν αρκετά παιχνίδια για να ποντάρετε σε αυτά και έτσι μπορεί να ανακτήσετε ένα ή περισσότερα χαμένα στοιχήματα, μια νοοτροπία που είναι λάθος.

Έτσι στοιχηματίζετε αλόγιστα και όλη την ημέρα, χωρίς κανένα πρόγραμμα. Το να αναζητάτε συνεχώς παιχνίδια και ευκαιρίες για στοίχημα δεν κάνει τον παίκτη επαγγελματία, αντιθέτως ενισχύει τις τάσεις εθισμού.

2. Άρνηση Cash Out*

Ο εθισμός μπορεί να καταστρέψει την πραγματικότητα του παίκτη σε τέτοιο βαθμό, που να μην μπορεί να χαρεί σε μια μεγάλη νίκη. Υπάρχουν αμέτρητες ιστορίες παικτών, οι οποίοι ενώ κέρδιζαν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, το έχασαν όλο, καθώς δεν μπορούσαν να κάνουν cash out*.

Το να παίζει κανείς τα κέρδη του μέχρι να πέσει στο κόκκινο είναι συνηθισμένο στους εθισμένους παίκτες. Για αυτούς, δεν είναι πλέον η νίκη ή η ήττα, καθώς η παρόρμηση για τζόγο έχει γίνει πολύ δυνατή. Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι ο εγκέφαλός μας παράγει χημικές ουσίες που μας χαρίζουν αίσθηση ακόμα και όταν χάνουμε. Η αβεβαιότητα και το ρίσκο δημιουργούν τη συγκίνηση.

Ωστόσο, ο εγκέφαλος ενός εθισμένου παίκτη έχει ανάγκη περισσότερο ρίσκο από τον μέσο παίκτη. Γι’ αυτό θα πρέπει να υιοθετήσετε μια ρεαλιστική στάση σε κάθε στοίχημα. Έχετε κερδίσει ένα σημαντικό ποσό, με οποιοδήποτε πρότυπο; Τότε είναι ώρα για εξαργύρωση. Μην τρέφετε αυταπάτες ότι θα πολλαπλασιάσετε αυτό το ποσό ακόμη περισσότερο, καθώς μπορεί να τα χάσετε όλα.

Στην περίπτωση που τα χάσετε όλα, τότε θα προσπαθήσετε με αλόγιστα στοιχήματα να μετριάσετε τη χασούρα και αυτό είναι μια αποδεδειγμένη συνταγή για οικονομική καταστροφή. Αυτό θα κάνει το στοίχημα να χάσει όλη του τη γοητεία και ο παίκτης θα φτάσει σε σημείο να έχει χάσει περισσότερα απ’ όσα είχε κερδίσει αρχικά.

3. Ποντάρισμα με χρήματα άλλων

Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο σοβαρά, όταν ξεκινάτε να ποντάρετε χρήματα, που δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. Αν έχετε ποτέ δανειστεί χρήματα ή χρωστάτε για να εκπληρώσετε τις στοιχηματικές σας επιθυμίες, τότε ίσως είναι καιρός να αναζητήσετε βοήθεια.

Σε αυτό το στάδιο, ο πόθος σας για το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια είναι ανεξέλεγκτος και δεν υπάρχει λογική στις πράξεις σας. Μπορείτε να το αντιμετωπίσετε ξεκινώντας θεραπεία με ειδικό ή να επιλέξετε ένα εξειδικευμένο κέντρο απεξάρτησης. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι θεραπευτικές λύσεις δεν θα λειτουργήσουν εάν δεν παραδεχτείτε ότι έχετε πρόβλημα εξαρχής.

4. Παίζετε όταν νιώθετε στεναχωρημένος

Η διάθεση παίζει μεγάλο ρόλο στις στοιχηματικές σας αποφάσεις. Αν παίζετε όταν αισθάνεστε στεναχωρημένος για να νιώσετε καλύτερα, αυτό είναι κακό σημάδι. Ποτέ δεν πρέπει να στοιχηματίζετε όταν βρίσκεστε σε κακή ψυχική κατάσταση, επειδή αυτές οι αποφάσεις σας μπορεί να οδηγήσουν σε χαμένα στοιχήματα και περισσότερη απογοήτευση. Αν είστε σε κακή ψυχολογική κατάσταση και χάσετε ένα στοίχημα, αυτό θα σας κάνει να νιώσετε ακόμη χειρότερα, κάτι που είναι αρκετά επικίνδυνο, αφού θα στοιχηματίζετε αλόγιστα, αναζητώντας το κέρδος.

Αντιμετωπίστε τα αρνητικά σας συναισθήματα με άλλους τρόπους, μοιράζοντάς τα με έναν φίλο, κάντε μια βόλτα – ασκηθείτε για λίγα λεπτά. Την επόμενη φορά που θα αισθανθείτε πεσμένος και θα σκεφτείτε το στοίχημα ως επιλογή για να ελαφρύνετε τη διάθεσή σας, απλώς σταματήστε το:

-Πάρτε μερικές βαθιές ανάσες και μετρήστε μέχρι το 10.

-Ρωτήστε τον εαυτό σας εάν είναι καλή ιδέα να τοποθετήσετε το στοίχημα. -Αναπνεύστε και μετρήστε άλλη μια φορά.

-Επαναλάβετε αυτή την άσκηση μέχρι να υποχωρήσει η επιθυμία σας για τζόγο.

5. Μπερδεύοντας την ικανότητα με την τύχη

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο παίκτης του στοιχήματος δεν θα πρέπει να έχει αυταπάτες και να πιστεύει ότι μια σωστή πρόβλεψη σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα ήταν καθαρά θέμα ικανότητας και σωστής μελέτης. Σε σύγκριση με τη ρουλέτα live ή άλλα τυχερά παιχνίδια τα αθλητικά στοιχήματα δεν βασίζονται μόνο στην τύχη. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν είναι ο παίκτης του στοιχήματος αυτός που βάζει γκολ στο γήπεδο. Μπορεί να κρίνει σωστά ένα παιχνίδι και να προβλέπει τον νικητή ή για παράδειγμα τον αριθμό των γκολ, χρησιμοποιώντας μια συγκεκριμένη στρατηγική και επομένως να βασίζεται σε κάποια ικανότητα. Ωστόσο, το στοιχείο της τύχης δεν πρέπει να αγνοηθεί σε καμία περίπτωση.

Την ίδια στιγμή ο παίκτης θα πρέπει να μπορεί να γνωρίζει πότε να σταματήσει και ακόμη και σε μια άστοχη πρόβλεψη να μην θεωρεί ότι έχει βελτιωθεί. Αν για παράδειγμα έχει ποντάρει στο over σε ένα παιχνίδι και αυτό λήξει 2-0, μπορεί να πιστέψει ότι έχει βελτιωθεί και ότι με λίγη εξάσκηση παραπάνω θα μπορεί την επόμενη φορά να κερδίσει. Μια τοξικη συνήθεια που οδηγεί στον εθισμό, για αυτό και ο παίκτης θα πρέπει να είναι ειλικρινής με τον εαυτό του και να απευθυνθεί άμεσα σε ειδικούς για να μπορέσει να βοηθηθεί.