Θεωρία στοιχήματος για το βόλεϊ

Ένα από τα πιο διαδεδομένα αθλήματα σε ολόκληρη την υφήλιο είναι το βόλεϊ! Ή αλλιώς πετοσφαίριση, όπως αποκαλείται στα ελληνικά. Στη χώρα μας βρίσκεται εδώ και περίπου 100 χρόνια (το πρωτοείδαμε το 1922), είναι ένα από τα Ολυμπιακά Αθλήματα, παίζεται από άνδρες και γυναίκες και έχει τη φημισμένη παραλλαγή του παιχνιδιού στην άμμο (beach volley).

Μετά από ποδόσφαιρο και μπάσκετ, είναι το τρίτο πιο δημοφιλές άθλημα στην Ελλάδα, έχοντας αρκετό κοινό. Τόσο από πλευράς απλής παρακολούθησης, όσο και από ενδιαφέρον για πάμε στοίχημα. Θα βρείτε πολλές επιλογές στις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες για ποντάρισμα.

Βόλεϊ κανόνες

Οι βασικοί κανόνες είναι απλοί. Η κάθε ομάδα έχει 6 παίκτες στο τερέν, το οποίο χωρίζεται από δίχτυ, γνωστό και ως φιλέ. Οι παίκτες δεν επιτρέπεται να περάσουν κάτω απ’ το δίχτυ ή να το ακουμπήσουν. Η μπάλα οφείλει να περάσει πάνω απ’ το φιλέ και ανάμεσα απ’ τις αντένες που βρίσκονται στις δύο άκρες του και ορίζουν τον αγωνιστικό χώρο.

Οι παίκτες έχουν το δικαίωμα να παίξουν με όλα τα σημεία του σώματος τους, ακόμη και τα πόδια. Ωστόσο δεν μπορούν να χτυπήσουν την μπάλα δύο φορές ή να κάνουν τη λεγόμενη «πιαστή» επαφή. Δηλαδή, οφείλουν να αγγίζουν την μπάλα με τα δάχτυλα και όχι με τις παλάμες, γι’ αυτό άλλωστε και το βάρος της είναι πολύ μικρό. Η κάθε επίθεση μπορεί να διαρκέσει μέχρι τρεις πάσες και έπειτα να περάσει η μπάλα.

Στόχος της κάθε ομάδας είναι να είναι η πρώτη που θα φτάσει στους 25 πόντους. Όταν αυτό συμβεί, το σετ ολοκληρώνεται μόνο αν η ομάδα που έφτασε στο συγκεκριμένο όριο έχει τουλάχιστον 2 πόντους διαφοράς απ’ τον αντίπαλο.

Το ματς τελειώνει όταν μια ομάδα πάρει τρία σετ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει ισοπαλία. Σε περίπτωση ισοπαλίας 2-2 στα σετ, ακολουθεί το πέμπτο σετ, το οποίο ονομάζεται τάι-μπρέικ, με τη διαφορά ότι κρίνεται στους 15 πόντους.

Στοίχημα βόλεϊ

Όπως αναφέραμε παραπάνω, το ποντάρισμα στο βόλεϊ είναι αρκετά δημοφιλές, διότι προσφέρει αρκετές ευκαιρίες. Σημαντικότερο πλεονέκτημα που το κάνει αρεστό στους παίκτες είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει ισοπαλία, συνεπώς το κάθε ματς είναι 50-50.

Εκτός της προφανούς επιλογής για τον νικητή, μπορούμε να ποντάρουμε και σε άλλες αγορές. Σε Over – Under συνόλου πόντων, στο χάντικαπ, στον MVP της αναμέτρησης ή τον παίκτη που θα σκοράρει τους περισσότερους πόντους. Αλλά και τον παίκτη  με τα περισσότερα μπλοκ ή αυτόν που θα σκοράρει περισσότερους άσσους.

Ακόμη, γίνεται πολύ καλό στοιχηματικό «παιχνίδι» με τα σετ και την εξέλιξη τους, με πιο δημοφιλές το πρώτο του κάθε αγώνα. Άλλωστε, δεν είναι σπάνιο μια ομάδα να κερδίζει το πρώτο σετ, αλλά να χάνει το ματς. Τέτοιου είδους ανατροπές αναζητούν πολλοί παίκτες που ποντάρουν στο βόλεϊ, καθώς είναι ευνόητο ότι οι αποδόσεις είναι υψηλές.

Μπορείτε να επιλέξετε σε ευρεία γκάμα αγορών για το τελικό σκορ, όπως για παράδειγμα να κερδίσει μια ομάδα τουλάχιστον 2 σετ ή να πάρει ένα ή περισσότερα σετ με μεγάλες διαφορές. Ασφαλώς, το βόλεϊ είναι ένα απ’ τα αθλήματα που προσφέρονται και για live στοίχημα.