Τσίκινης: Δυο μεγάλοι παίχτες, ίδιοι αλλά και διαφορετικοί!

Καλημέρα, καλή εβδομάδα και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες, που είναι πολλοί σήμερα. Θα ήθελα να ξεκινήσω την ανάλυσή μου για δυο παίχτες. Ο Λιβάγια και ο Σεμέδο ήρθαν στην Ελλάδα κουβαλώντας την φήμη δύσκολων παιδιών.

Ο Λιβάγια ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2017. Ήταν εύκολα κατανοητό ότι έχουμε να κάνουμε με ένα δύσκολο παλικάρι κι αυτό το μαρτυρούσε το βιογραφικό του. Ότι μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που από το 2012 μέχρι το 2017 αλλάζει ομάδα κάθε χρόνο! Αν κάποιος έψαχνε την ιστορία πιο πολύ, θα διαπίστωνε ότι σχεδόν παντού ο Λιβάγια γκρίνιαζε. Τα δε προβλήματα που δημιουργούσε ήταν τόσα, ώστε η Αταλάντα π.χ. έχει βγάλει ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίησε κάποτε στους οπαδούς της ότι στις προπονήσεις δεν συμπεριφέρεται σαν επαγγελματίας. Σκεφτείτε πόσο πρέπει να τους είχε βγάλει από τα ρούχα τους, ώστε να κάνουν γνωστό ότι είναι απείθαρχος στις κλειστές προπονήσεις.

Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Ρούμπεν Σεμέδο το καλοκαίρι του 2019. Ο Σεμέδο κουβαλούσε τη φήμη προβληματικού παιδιού, αλλά το βιογραφικό του έλεγε και μερικά ωραία. Σταθήκαμε όλοι στη σπάνια ιστορία της φυλάκισής του. Βγήκε από τη φυλακή στις 13 Ιουλίου του 2018, μετά την καταβολή εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ, δικάστηκε πέρυσι και καταδικάστηκε με αναστολή κι απαγόρευση εισόδου στην Ισπανία – έχει ασκήσει έφεση. Αλλά στο μεταξύ πήγε τον Ολυμπιακό δυο φορές σε ομίλους του Τσάμπιονς λιγκ και κέρδισε μαζί του ένα νταμπλ.

Του Σεμέδο τα κατορθώματα στην Ισπανία ήταν στα πρωτοσέλιδα και είχαν γίνει θέμα συζήτησης σε δυο χώρες, Του Κροάτη τα προβληματάκια για να τα βρεις έπρεπε κομμάτι να σκαλίσεις την ιστορία του – πράγμα που σημαίνει ότι μπορούσες να τα κρύψεις κι εύκολα. Αλλά ό,τι κρύβεται δεν σημαίνει και ότι δεν υπάρχει. Ούτε καλόγερος έγινε ξαφνικά ο Σεμέδο, ούτε υπόδειγμα επαγγελματία, ούτε παράδειγμα συμπεριφοράς. Αλλά μέσα στο γήπεδο κερδίζει με τις εμφανίσεις του το δικαίωμα της τρέλας του – και σε αυτό όλοι συμφωνούν. Τι έγινε με το Λιβάγια; Περίπου το αντίθετο. Φέτος τσακώνεται και με τον Καρέρα– μιλάω για πράγματα που βλέπουμε σε απευθείας μετάδοση. Ποιος ξέρει τι άλλο θα χει συμβεί…

Αυτή είναι η ιστορία των δυο και βγάλτε τα συμπεράσματα σας. Εγώ λέω ότι τα θηρία πρέπει να μπορείς να τα εξημερώνεις με μαστίγιο και καρότο. Αν τα χαϊδεύεις, σου δαγκώνουν το χέρι. Αν είσαι τυχερός και δεν σε κατασπαράξουν.

Παμε και στο στοιχημα σημερα ΜΠΕΡΝΛΙ ΤΟΤΕΝΑΜ 2, ΛΕΒΑΝΤΕ ΘΕΛΤΑ Χ και ΣΕΝΤΡΑΛ ΕΣΠΑΝΙΟΛ ΡΟΤΣΑ Χ. Καλό ταμείο!

Παίξε Νόμιμα στην Winmasters | 21+ (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) 21+ | ΑΡ. ΡΥΘ. MGA | ΡΥΘ. ΕΜΠ. ΕΠ. ΕΕΕΠ