Τσίκινης: Η ιστορία επαναλαμβανεται..!!

Καλημέρα. Η 28η Οκτωβρίου είναι η επέτειος που ο ελληνικός λαός όρθωσε το ανάστημά του ενάντια στον ιταλικό φασισμό. Το “Όχι” δεν ήταν του δικτάτορα, αλλά του ελληνικού λαού. Τι πραγματικά είπε ο Μεταξάς. Επιπλέον, το ‘’ΟΧΙ’’ ήταν οι διαθέσεις της ελληνικής κοινωνίας εναντίον κάθε ξένης επιβουλής, διαθέσεις τις οποίες ο Μεταξάς – όπως ο ίδιος έχει παραδεχτεί – γνώριζε πολύ καλά και υποχρεώθηκε να μην τις αγνοήσει την κρίσιμη ώρα.

Ωστόσο, ο ελληνικός λαός, παρά τις «εκτιμήσεις» του καθεστώτος του Ι. Μεταξά για τον πόλεμο, ήταν ήδη έτοιμος. Ο ελληνικός λαός από την άλλη, πλημμύρισε τους δρόμους της Αθήνας και σχημάτισε μεγαλειώδεις διαδηλώσεις. «Θάνατος στο φασισμό», φώναζαν ρυθμικά οι διαδηλωτές μπροστά στα μάτια των αστυνομικών. Οι έφεδροι γέμιζαν τα κέντρα επιστράτευσης. Η ίδια εικόνα και σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας. Έτσι άρχισε μια απ’ τις πιο ένδοξες σελίδες της ελληνικής ιστορίας.

Όπως και να έχει, η 28η Οκτωβρίου είναι μία ημέρα τιμής του αντιστασιακού αγώνα και των θυμάτων του, ένας αυθεντικός αγώνας της ελληνικής κοινωνίας ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό. Τελικά έχουν δίκιο αυτοί που λένε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται…

Πάμε και στα ποδοσφαιρικά. Έχω πάρα πολλές φορές πει και γράψει ότι δεν υπάρχει άδικο στο ποδόσφαιρο. Στην τελική δεν είναι δίκαιο άθλημα, το ξέρει όλος ο πλανήτης. Αν δε μπορείς να κάνεις τα βασικά ή να επιβληθείς όταν ο αντίπαλος έχει θέματα, τότε θα την πληρώσεις. Και χθες ο Ολυμπιακός είχε αδυναμίες και της πλήρωσε.

Πάμε και στο στοίχημα για σήμερα ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ –  ΤΣΕΛΣΙ 2,  ΜΠΡΙΖ – ΛΑΤΣΙΟ Χ και ΣΕΒΙΛΛΗ – ΡΕΝ 1. Καλό ταμείο!!

Παίξε Νόμιμα στην Winmasters | 21+ (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) 21+ | ΑΡ. ΡΥΘ. MGA | ΡΥΘ. ΕΜΠ. ΕΠ. ΕΕΕΠ