Ρεάλ-Παναθηναϊκός με Μήτογλου σε Super Ενισχυμένες Αποδόσεις (29/02)!

stoiximan

Η Ευρωλίγκα επιστρέφει με τον Παναθηναϊκό στην έδρα της Πρωταθλήτριας Ευρώπης. Ανάλυση και προγνωστικά.

Το «τριφύλλι» θέλει να δείξει σφυγμό, ανταγωνιστικό πνεύμα και εικόνα ομάδας υψηλού επιπέδου στο WiZink Center απέναντι στην Ρεάλ (21:45), επιστρέφοντας σταδιακά στο ποιοτικό μπάσκετ που έπαιξε στα τέλη Δεκέμβρη/αρχές Γενάρη και συγκέντρωσε τον θαυμασμό ολόκληρης της μπασκετικής κοινότητας.

Η άμυνα της Ρεάλ Μαδρίτης (η κορυφαία στη διοργάνωση) δεν δίνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας στους αντιπάλους της. Διακρίνεται από το υψηλό επίπεδο συνοχής, αυτοματισμών και το IQ της. Με γνώμονα αυτό που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός τον τελευταίο καιρό στο επιθετικό κομμάτι, εικάζουμε ότι το σύνολο του Αταμάν θα αντιμετωπίσει αντικειμενικές δυσκολίες σε παραγωγικό επίπεδο.

Οι δύο παίχτες που μπορούν να τον βοηθήσουν να ανταπεξέλθει σε αυτήν τη δύσκολη συνθήκη είναι ο Μάριους Γκριγκόνις και ο Ντίνος Μήτογλου. Ο Λιθουανός έχει τις δεξιότητες  ώστε να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την ελληνική επίθεση, εκτελώντας μέσα από Off-screens και Handoff-δράσεις οι οποίες στοιχειοθετούν τις μόνες καταστάσεις όπου η άμυνα της Ρεάλ δεν πιάνει κορυφαία νούμερα. Ο Μήτογλου με τη σειρά του θα μπορούσε να χτυπήσει με το μέσα-έξω παιχνίδι του, κλειδώνοντας κοντύτερους αντιπάλους χαμηλά ή τραβώντας τους ψηλούς του κόουτς Ματέο εκτός ρακέτας, με την ικανότητα του στο περιφερειακό σουτ. Το συγκεκριμένο ματς μπορεί να αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για τον Όλεκ Μπαλτσερόφσκι. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν θα την αξιοποιήσει, δεδομένης της απουσίας του Κώστα Αντετοκούνμπο.

Το «τριφύλλι» έχει μια αντικειμενικά δύσκολη αποστολή στη Μαδρίτη όπου θα κληθεί να αναχαιτίσει την επιθετικότητα της Ρεάλ και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Η μεθοδικότητα και η πειθαρχία των πρασίνων στο να χτυπήσουν σε συγκεκριμένους τομείς στο επιθετικό κομμάτι αλλά και ο τρόπος με τον οποίον θα προσπαθήσουν να αναχαιτίσουν τα κοψίματα παιχτών όπως ο Ντεκ (κυρίως αυτός), ο Χεζόνια και ο Μούσα προς το ελληνικό καλάθι, θα αποτελέσουν σημαντικές παραμέτρους στην εξέλιξη της αναμέτρησης.

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog