Stoiximan Fantasy: Τι είναι, πως να παίξεις

stoiximan logo

Ολοένα και πιο δημοφιλή γίνονται τα fantasy παιχνίδια, όχι μόνο στο εξωτερικό, αλλά και στην Ελλάδα. Το Stoiximan Fantasy είναι κορυφαίος προορισμός για τέτοιου είδους διασκέδαση.

Αν αναρωτιέστε από που μπορείτε να ξεκινήσετε, θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε παρακάτω.

Stoiximan Fantasy: Τι είναι

Συναρπαστικό virtual παιχνίδι είναι το Fantasy Stoiximan αν θέλουμε να δώσουμε έναν γενικό ορισμό. Μάλιστα, ίσως ενδιαφέρει κάποιον που ήδη ασχολείται με το στοίχημα, αν και δεν είναι φυσικά απαραίτητο. Στη στοιχιμαν έχει κανείς τη δυνατότητα να διεκδικήσει και έπαθλα* πέρα από το να έχει απλή συμμετοχή σε κάποιο fantasy τουρνουά.

Πάμε να δούμε τι είναι Fantasy. Οι χρήστες που συμμετέχουν σε αυτό φτιάχνουν εικονικές ομάδες σε άθλημα που θα επιλέξουν ανάμεσα στα διαθέσιμα. Αυτές οι ομάδες που δημιουργούνται διαγωνίζονται μεταξύ τους. Με βάση τους παίκτες που περιλαμβάνουν και τις επιδόσεις τους στους αγώνες που δίνουν στην πραγματική ζωή.

Δηλαδή, η απόδοση του κάθε παίκτη σε έναν αγώνα μετριέται σε πόντους. Πάντα σύμφωνα με τον τρόπο βαθμολογίας που έχει προαποφασιστεί από εκείνον που δημιούργησε τη fantasy λίγκα. Για παράδειγμα, ίσως να μετράνε τα γκολ, οι ασίστ ή τα λεπτά συμμετοχής για τους πόντους.

Έτσι, ο κάθε χρήστης με το σύνολο των πόντων που θα συγκεντρώσει ανταγωνίζεται όλους τους υπόλοιπους που έχουν τις δικές τους fantasy ομάδες.

Διαθέσιμα στο Stoiximan Fantasy είναι 11 αθλήματα. Αυτά είναι τα εξής:

Ποδόσφαιρο
Μπάσκετ
Τένις
Φόρμουλα 1
LoL
CS:GO
Χόκεϊ
Μπέιζμπολ
Ράγκμπι
ΜΜΑ
e-Ποδόσφαιρο

Stoiximan Fantasy: Τρόπος παιχνιδιού (παραδείγματα)

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Για αρχή, πρέπει να επιλέξετε το άθλημα που θέλετε να παίξετε. Και έπειτα, το πρωτάθλημα στο οποίο θέλετε να συμμετέχετε. Αυτό που έχετε να κάνετε στη συνέχεια είναι να διαλέξετε το ποντάρισμα σας.

Να σημειώσουμε ότι υπάρχουν stoiximan fantasy λίγκες με διάφορα ποσά εισόδου. Τα χρήματα από όλες τις συμμετοχές συγκεντρώνονται. Το σύνολο είναι ξεκάθαρα ορατό σε κάθε τουρνουά που μπορείτε να πάρετε μέρος. Τελικά, τα λεφτά αυτά μοιράζονται στους νικητές.

Κατά κανόνα, λοιπόν, δεν θα είναι ένας χρήστης που θα νικήσει, αλλά παραπάνω. Συνήθως έπαθλο* θα λάβει περίπου το κορυφαίο 20% σε μια fantasy λίγκα. Ποικίλλουν τα ποσά, όσο πιο καλά τα πάει κάθε παίκτης τόσο υψηλότερα θα είναι.

Ο χρόνος που θα ολοκληρωθούν οι fantasy λίγκες επίσης είναι διαφορετικός. Θα βρείτε με διάρκεια ημέρας, ενός τριημέρου ή εβδομάδας, αλλά και άλλες για μια σεζόν ολόκληρη.

Πώς να φτιάξετε fantasy ομάδα

Ας δούμε και πώς θα κάνετε τη σύνθεση μιας ομάδας. Καταρχάς, ο διοργανωτής της fantasy λίγκας (commisioner) βάζει τους κανόνες για το πως θα δημιουργηθεί. Καλό είναι να τσεκάρετε ποιοι είναι οι όροι και οι προϋποθέσεις κατά της διάρκεια της επιλογής των παικτών σε κάθε τουρνουά που σας ενδιαφέρει.

Ας πάρουμε, για παράδειγμα, το ποδόσφαιρο. Μπορεί να επιλεγεί μια 11αδα αλλά και λιγότεροι παίκτες, ανάλογα τι έχει οριστεί. Επίσης, αν θα υπάρχει επιλογή για αλλαγές και πότε αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Αλλά και για το σύστημα των ομάδων ίσως υπάρχει πρόβλεψη.

Αφού δείτε τι ακριβώς επιτρέπεται, τότε θα διαλέξετε τους παίκτες σας. Με δύο τρόπους μπορεί να γίνει στη stixoiman αυτό. Είτε με σειρά draft, διαδικασία που οι περισσότεροι θα γνωρίζετε από το ΝΒΑ. Είτε εναλλακτικά με τη χρήση budget, θα είναι συγκεκριμένο και πρέπει με αυτό να κάνετε όλη τη διαμόρφωση του ρόστερ.

Χρήσιμα στοιχεία

Υπάρχουν κάποια επιπλέον στοιχεία στο Stoiximan Fantasy που βοηθάνε το παιχνίδι. Μπορείτε να δείτε μαζί όλα τα τουρνουά που έχετε πάρει μέρος. Καθώς και ποια αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, σε μια ώρα, σήμερα ή και αύριο.

Και πίνακα κατάταξη θα βρείτε με βαθμολογία για όλα τα fantasy τουρνουά που βρίσκονται σε εξέλιξη. Εκεί θα εντοπίσετε και τη βαθμολογία σας αν συμμετέχετε σε κάποιο.

Έχει και Live αποτελέσματα που μπορείτε να δείτε αποτελέσματα παιχνιδιών για όλα τα αθλήματα fantasy. Ας δώσουμε ένα παράδειγμα. Μπορείτε να επιλέξετε το ποδόσφαιρο και από εκεί το τουρνουά Stoiximan Fantasy Premier League της Αγγλίας. Εκεί θα δείτε αναμετρήσεις, ίσως σας ενδιαφέρει το ματς Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ, θα το βρείτε την αγωνιστική που έχει οριστεί με το σκορ του.

*Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις